6 λόγοι για να ανεβάσετε την επιχείρηση σας στο σύννεφο!!!

Τα τελευταία χρόνια έχετε δει πολλές διαφημίσεις στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο που μιλούν για το cloud, αλλά στην πραγματικότητα λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τι σημαίνει η τεχνολογία cloud και ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτής για μια επιχείρηση.

Με απλά λόγια, η τεχνολογία cloud βασίζεται στο διαδίκτυο. Στο παρελθόν οι άνθρωποι δούλευαν εφαρμογές ή προγράμματα που ήταν εγκατεστημένα στον υπολογιστή τους ή σε κάποιο σέρβερ που βρίσκονταν εγκατεστημένος μέσα στο κτίριο που στεγάζονταν η επιχείρηση τους. Σήμερα η τεχνολογία cloud επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στις ίδιες εφαρμογές μέσω internet, χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση τους στον υπολογιστή τους.

Όταν ενημερώνετε το status σας στο Facebook, χρησιμοποιείτε την τεχνολογία cloud. Όταν ελέγχετε το υπόλοιπο του τραπεζικού σας λογαριασμού από το κινητό σας τηλέφωνο και πάλι χρησιμοποιείτε το cloud.

Οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να βασιστούν στην τεχνολογία cloud για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που θα τους βοηθήσουν να διαχειριστούν το μεγάλο φόρτο εργασίας και να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά μεγαλύτερους ανταγωνιστές.

Γιατί πολλές επιχειρήσεις «μετακινούνται» στο σύννεφο;

Επειδή η τεχνολογία cloud επιτρέπει την αύξηση της αποδοτικότητας, συμβάλει στη βελτίωση της ταμειακής ροής και προσφέρει ακόμη περισσότερα οφέλη.

Τα 6 πλεονεκτήματα της τεχνολογίας cloud

1. Ευελιξία

Οι υπηρεσίες που βασίζονται στο cloud είναι ιδανικές για επιχειρήσεις με αυξανόμενη ή μη σταθερή ζήτηση. Εάν οι ανάγκες μιας επιχείρησης αυξηθούν τότε είναι εύκολο να αυξηθεί και η χωρητικότητα στο cloud στους απομακρυσμένους σέρβερ που χρησιμοποιεί. Ομοίως, όταν οι ανάγκες μειώνονται τότε υπάρχει η ευελιξία να μειωθούν και οι προσφερόμενες cloud υπηρεσίες. Αυτό το επίπεδο ευελιξίας μπορεί να προσφέρει στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το cloud computing ένα πραγματικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους.

2. Αυτόματη ενημέρωση λογισμικού

Η ομορφιά στην τεχνολογία του cloud είναι ότι οι εφαρμογές σας φιλοξενούνται στους severs των προμηθευτών σας. Αυτοί οι προμηθευτές αναλαμβάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα να ενημερώσουν το λογισμικό σας, να κάνουν αντίγραφα ασφαλείας, έτσι ώστε να μην σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο και να εστιάσετε την προσοχή σας σε πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για την ανάπτυξη της επιχείρηση σας.

3. Δεν απαιτείται μεγάλη επένδυση σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό

Η τεχνολογία cloud μειώνει το κόστος αγοράς ακριβού ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Η χρέωση των υπηρεσιών γίνεται ανάλογα με τη χρήση (δηλαδή όπως λειτουργεί ένα μοντέλο συνδρομών) γεγονός που έχει θετικές συνέπειες στα οικονομικά μιας επιχείρησης. Επίσης, αποφεύγεται η εγκατάσταση και η διαχείριση μεγάλων υπολογιστικών συστημάτων. Η χρήση της πληροφορικής γίνεται πιο φιλική.

4. Εργαστείτε από οπουδήποτε

Με την τεχνολογία cloud, εάν έχετε σύνδεση στο internet μπορείτε άνετα και να εργαστείτε από οπουδήποτε: από το γραφείο, το σπίτι, το αυτοκίνητο. Όλες οι εφαρμογές είναι προσβάσιμες από οποιαδήποτε συσκευή ακόμη και από τα κινητά τηλέφωνα ή τα tablets. Έτσι οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης είναι ικανοποιημένοι διότι απολαμβάνουν προνόμια που τους επιτρέπουν να εξισορροπούν με ευκολία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

5. Έλεγχος εγγράφων – αρχείων

Όσο περισσότερα άτομα εργάζονται με συγκεκριμένα έγγραφα τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ανάγκη για τον έλεγχο αυτών των εγγράφων. Πριν την εποχή του cloud, οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης έστελναν και λάμβαναν αρχεία με emails. Στα αρχεία αυτά μπορούσε να δουλέψει μόνο ένας χρήστης τη φορά. Με τις πολλές όμως ανταλλαγές αρχείων, το περιεχόμενο αυτών των αρχείων πολλές φορές κατέληγε αλλοιωμένο. Τώρα το cloud επιτρέπει η αποθήκευση των αρχείων να γίνεται κεντρικά και ο κάθε εργαζόμενος βλέπει μια μόνο εκδοχή των εγγράφων.

6. Ασφάλεια

Οι φορητοί υπολογιστές είναι εύκολο να χαθούν, αλλά η μεγαλύτερη καταστροφή είναι η απώλεια ευαίσθητων δεδομένων μέσα από αυτούς. Το Cloud, σας παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια όταν συμβεί αυτό. Επειδή τα δεδομένα σας αποθηκεύονται στο «σύννεφο», μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στο μηχάνημά σας. Και μπορείτε ακόμη και να συγκεντρώσετε δεδομένα από χαμένους φορητούς υπολογιστές, ώστε να μην ‘πέσουν’ σε λάθος χέρια.

Αν δεν έχετε ‘μεταφέρει’ ακόμη το λογισμικό που χρησιμοποιεί η επιχείρηση σας στο cloud μην διστάζετε να επικοινωνήσετε με τους ανθρώπους της gks στο τηλ.
2310698507
και στο info@gks.gr